Bizden HaberlerE-TicaretE-Ticaret Bilgi Bankası

Uluslararası E-ticaret Hacmi

TÜBİSAD (Türkiye Sanayicileri Derneği) “Türkiye e-ticaret Pazar büyüklüğü 2014” adlı raporunu yayınladı. Bu yıl içerisinde ikincisi yayına sunulan rapora göre, e-ticaret sektörünün toplam Pazar payı içerisindeki dilimi belirlenmiştir. Saptanan bu Pazar payına göre Türkiye’ nin yüzde 35 lik bir sıçramayla 18,9 milyar TL kapasitesine ulaştığı ortaya konmaktadır. Yayımlanan sonuçlara göre sektörün toplam perakende harcamaları içindeki dilimi yüzde 1,6 sularına yükselmiş ve sektör arasında ki en yüksek ilerleme yüzde 47’ lik artışla çok kanallı perakende firmaları tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Uluslararası e-ticaret hacmi basın toplantısı giriş konuşmasında yer alan TÜBİSAD Yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Kemal Cılız, Türkiye ekonomisinin yavaş yavaş atağa geçtiği bu dönemde, e-ticaret hacminin ve perakende satışlarının sektör içerisindeki diliminin yüksek bir sıçrama kaydettiğini dile getirmiştir. Kemal Cılız aynı zamanda Ülkenin yine de e-ticaret sektöründe beklenen vurgunun ve Pazar payının oldukça gerisinde yer aldığını dile getirmiştir. Cılız, “E-ticaret oldukça büyük bir liman ve ortak değerlere çıkar sağlamaktadır. Bu sebeple e-ticaretin gelişimi, güven ve huzur dolu bir zeminde hukuksal ve yasal yaptırımlarla desteklenmelidir. Böylece E-ticaretin vergi yükümlülüklerinin, iş olanaklarının ve ticari faaliyetlerin artmasına faydası giderecek çoğalacaktır” dedi.

 

Uluslararası E-ticaret HacmiUluslararası E-ticaret Hacmi

 

Uluslararası e-ticaret hacmi yine de Türkiye’ de İnternet kullanımı ve e-ticarete duyulan güven eksikliği sebebiyle sektörün istenilen potansiyele ulaşması zaman almaktadır. Bu sonuçlara bakılarak raporun bize belirttiği ise e-ticaretin  istenilen potansiyele kavuşması için önünde daha uzun yollar olduğudur. Sektör de bu kadar açık varken perakende satış yapan firmalara buradan e-ticarete adım atmalarını tavsiye ediyoruz.

 

 

Uluslararası e-ticaret hacmi ve Türkiye’ nin Pazar payından detaylı olarak bahsettikten sonra sektörün potansiyelin gerisinde yer almasında etkili olan maddelere bir göz atalım.TÜBİSAD basın toplantısı konuşmalarında yer alan soru-cevaplara göre sektörün belli başlı sorunları aşağıda belirlenmiştir;

 

  • E-ticarete duyulan güven eksikliği ve e-ticaret sektöründe ki sahtekarlıklar,
  • Kredi kartı ve diğer ödeme alternatiflerinin entegrasyonlarında ki eksiklikler,
  • Mobil ödemede yaşanan sorun ve aksaklıkların müşteriye yansıması,
  • Akıllı telefon, Ipad ya da Iphone kullanan müşterilere yönelik mobil sitelerin azlığı, mobilde kullanıcıların yaşadığı yavaşlık ve sıkıntılar,
  • Türkiye’ de yer alan E-ticaret sitelerine bulut üzerinden SaaS hizmeti sunan mobil site yazılımı sağlayan dijital ajansların azlığı ve eksikleri,
  • E-ticaret gümrük birliği gibi sınır dışı e-ticareti zorlaştıran maddelerin olması ve buna yönelik çözümlerinin yer almaması vb. maddeler Uluslararası e-ticaret hacmi ve sektörün Pazar payında potansiyelin gerisinde kalmamıza neden olan faktörler arasında en belirgin olanlarıdır.

 

Uluslararası E-ticaret Hacmi

 

Ülkemizde e-ticaret sektörünü ve Pazar analizlerini gerçekleştiren ve Uluslararası standart ölçümleri kategorize eden “Türkiye E-ticaret 2014 Pazar Büyüklüğü” raporu, TÜBİSAD tarafından, ETİD (Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği) proje ortaklığıyla, Deloitte Türkiye ve ComScore’ un veri paylaşımı sayesinde hazırlanmıştır. Raporda, TÜBİSAD Yönetim Kurul Başkanı Prof. Dr. Kemal Cılız ve  TÜBİSAD e-Ticaret komisyonu Başkanı Burak Ertaş’ ın yanı sıra, BKM CEO’su (Bankalar Arası Kart Merkezi) Soner Canko gibi büyük isimlerin yer aldığı basın toplantısında sonuçlar tüm bağlantılarıyla kamuoyuna sunulmuştur.

 

Uluslararası e-ticaret hacmi verilerini incelediyseniz sektörün potansiyel açığını ve bu açığı fırsata dönüştürerek sektöre adım atılması gerektiğine dikkat çektik. Bu fırsatı kullanarak siz de sektöre adım atabilir,fark yaratarak rakiplerinizden sıyrılarak ön planda yer alabilirsiniz.


Bu yazılar da ilginizi çekebilir
Ücretsiz Deneyin

Tüm gelişmiş özelliklerine göz atın

Demoyu İnceleyin