Bizden HaberlerE-TicaretE-Ticaret Bilgi Bankası

 

Social-MediaSosyal medyadaki iş stratejilerinde başarılı olmak için neler yapılabileceği defalarca yazılmıştır ve biz de bu konu üzerinde bir sürü makaleler yazmışızdır. Ancak tüm bunları uygulamaya çalışarak sebze çorbasında olduğu gibi karıştırmak çok da iyi sonuçlar vermemektedir. Bunlar, belirli adımlara göre uygulanması gereken stratejilerdir. Peki bu stratejik adımlar nasıl izlenmelidir ?

 

Ne kadar çok şirketin bu sıralamayı en sondan başlatarak başarılı olmayı beklediklerini görseniz siz de şaşırırdınız. Bu tarz şirketlerin genellikle ilk başta yaptıkları bir teknoloji çözümü satın alıp, sonrasında bunu sürdürmek için neler ihtiyaçları olduğunu belirlemek, daha sonra buna yönelik bütçe planları tasarlamak ve devamında bu plana bağlı olarak ortaya koymaları gereken hedef ve vizyonların neler olacağını belirlemektir. Bu tamamen yanlış bir stratejidir.

 

Tam da bu nedenle ortadaki sosyal platformların hangisinin daha iyi veya en iyi olduğunu söylemek bizim açımızdan mümkün değildir. Çünkü her platform, iş planı, akışı, sürece, hedefe ve amaçlara göre farklılık göstermekte, farklı avantaj ve dezavantajlara sahip olabilmektedir.

 

Peki Sosyal Medya Başarısı İçin 7 Taktik Nedir ?

 

1. Taktik: Genel İş Hedef Belirleme

Sosyal medya stratejilerinizin iş hedefleriniz üzerinde nasıl doğrudan ve dolaylı etkileri olabileceğine yönelik kapsamşı araştırmalar yapmalısınız.

 

2. Taktik: Uzun Dönemli Vizyon

Neden bir sosyal işletme olduğunuz ve bu durumunuzun ortaklar ile müşterileriniz açısından neden bu kadar değerli olduğuna, olacağına ya da olması gerektiğine dair biz vizyonunuz olmalı ve bu vizyona şirketinizin tarafından sahip çıkılmalıdır.

3. Taktik: İdari Yardımlar

Kilit konumlarda yer alan yöneticilerden iş değeri ve öncelikleriniz konusunda ilgi ve isteklerini belirleyin ve bunları şirketinize göre ölçeklendirin.

 

4. Taktik: Stratejik Yol Haritası Çıkarma

Stratejik sosyal iş haritanız üç yıl civarını kapsamalıdır ve organizasyonda yer alan diğer sosyal medya girişimlerinizle paralel olarak yürütülmelidir.

 

5. Taktik: Yönetim ve İşleyiş Anahatlarını Belirleme

Girişimlerin önceliklendirilmesi için bir komite kurulması ve süreçlerin nasıl devam edeceğinin anahatları belirlenmeli, komite üyeleri arasında bu anahat belirlemesinde yer alan roller paylaştırılmalıdır.

 

6. Taktik: Çalışan, Kaynak ve Yatırım Sağlama

Kaynakların şimdi ve üç yıl sonra nelerde en iyi şekilde kullanılabileceğini saptamanız gerekmektedir. Çalışanları vizyon, amaç, iş değeri yaratma ve raporlama/ ölüm konusunda homojen bir yaklaşım oluşturmak adına eğitmeniz gerekmektedir.

 

7. Taktik: Vizyon ve Amaca Uygun Sosyal Platform Yatırımı

Sosyal teknolojinin stratejinizi nasıl hayata geçirdiği veya nasıl optimize ettiğini tam olarak anlamadan büyük yatırımlar yapmaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde yatırımlarınız ve planlarınız ziyan olabilir.

Sosyal Medya Başarısı İçin 7 Taktik

 

Sosyal Medya Başarısı İçin 7 Taktik konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Siz de Sosyal Medya Başarısı İçin 7 Taktik konulu makalemize görüş ve yorumlarınızı bildirerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

 


Bu yazılar da ilginizi çekebilir
Ücretsiz Deneyin

Tüm gelişmiş özelliklerine göz atın

Demoyu İnceleyin