Bizden HaberlerE-TicaretE-Ticaret Bilgi Bankası

E-Ticarette Dikkat Edilmesi Gereken Konular

● Sık Sorulan Sorular bölümü geliştirilmeli ve her sayfadan buraya link verilmeli.

●E-ticarette dikkat edilmesi gereken konuların başında markanın kendini tanıtması. Satıcıyı tanıtan bilgiler (ticari isim, adres, telefon, e-posta ve faks bilgileri) ve ortaklıklarıyla ilgili bilgiler alıcıya verilmelidir (Bu tür bilgiler alıcı güvenini arttırır).

●E-ticarette dikkat edilmesi gereken konulardan biri satıcı kendini alıcıya tanıtması gerekiyordu aynı şekilde alıcıyı da satıcı tanımalıdır. Alıcı, satıcının kimlik bilgilerine her yerden ulaşabilmeli.

● Alıcıya, yaptığı alışverişin hangi hukuka tabi olduğu anlatılmalı.

● Satıcı, satılan mal veya sunulan hizmetle ilgili tüm sınırlamalarını (Ülke dışına satış yapmıyoruz! vb.), alıcıların kişisel bilgilerini girmeden ya da ürün, servis seçimi yapmadan önce görmelerini sağlamalı.

● Alıcının ödeyeceği toplam fiyat, olabildiğince erken (istenen tüm ürün bilgileri, miktarı, maliyeti, tahmini taşıma ve diğer olası maliyetler) gösterilmeli. Buna ek olarak; satıcı tarafından işlem esnasında kabul edilen para birim veya birimleri açıkça belirtilmeli.

E-Ticarette Dikkat Edilmesi Gereken Konular

E-Ticaret’te Dikkat Edilmesi Gereken Konulardan biriside Alıcıya ödeme kolaylıkları sunulmalı (Sanal Pos (Tüm Kredi Kartları yanında Paypal gibi ödeme metodları, EFT/Havale, vb.).

● Ödeme sayfasında güvenliği sağlayan firmanın ve ödeme altyapısını sağlayan bankanın logosu yer almalı

● E-ticarette dikkat edilmesi gereken konulardan biri Satıcı; teslimat bilgilerini, toplam ödeme tutarını, teslimatın nereye yapılacağını, beklenen teslimat tarihini ve teslimatın hangi taşıyıcı ile yapılacağını alıcıya bildirmeli.

● Satıcı, alıcıya malın yola çıktığını e-posta ile bildirerek haber vermeli.

● Her ürün için garantinin süresi, hangi koşulları kapsadığı ve kapsamadığı detaylı bir şekilde yazılmalı.

● Alıcı, garanti hizmetinden kolaylıkla yararlanabilmeli.

● Alıcıya, verilecek desteğin açıklanması ve sağlanan destek tiplerinin bildirilmesi gereklidir. Alıcının desteği nasıl ve kimden alacağı, destek süresi ve maliyeti belirtilmeli.

● Satıcı, iade edilen mallar konusunda uygulanacak prosedürü alıcıya önceden bildirmeli.

● Malın iade edilme şartları, taşıma ve diğer masrafları kimin karşılayacağı önceden alıcıya bildirilmeli.

● Satıcı, gizlilik politikalarını her sayfanın en alt kısmında bildirmeli. Ayrıca, alıcı bilgilerinin üçüncü şahıslara dağıtılmayacağı duyurulmalı.

● Satıcı, dış dünyaya hangi alıcı bilgilerini vereceğini alıcıya sormalıdır (Bu, ilk işlem olmalıdır). Alıcılar, seçimlerini yapar yapmaz aktif hale getirilmeli ve zaman içinde seçimlerini değiştirebilmeli.

● Satıcının server’ına (sunucu) yerleştirilecek firewall’lar (güvenlik duvarı) yardımı ile kart datasına dışarıdan izinsiz ulaşım engellenmeli.

● Satıcı, ödeme ve finansal bilgilerinin, kimlik ve ödeme bilgilerinin, alıcı ve satıcı arasındaki tüm detayların güvenliğini sağlamalı.

● Satıcı tarafından kredi kartları ile verilen siparişlerdeki ve onaylanan işlemlerdeki bilgilerin ve işlem loglarının tutulması, hem doğabilecek anlaşmazlıklarda ve mahkeme kararlarında yardımcı olması, hem de sürekli alışveriş yapan kart sahipleri hakkında çok etkili bir database oluşturulması açısından çok yararlı olacaktır.

● Kredi kartları ile yapılan herhangi bir dolandırıcılık durumunda konuyu sektördeki diğer sanal mağazalar, banka ve polis ile paylaşılmalı.


Bu yazılar da ilginizi çekebilir
Ücretsiz Deneyin

Tüm gelişmiş özelliklerine göz atın

Demoyu İnceleyin