Bizden HaberlerE-TicaretE-Ticaret Bilgi Bankası

Siteye konulan içeriğin belirlenmesinde hedef pazar, potansiyel müşterilerin online davranış ve alışkanlıkları ve firmanın dış dünyayla paylaşmak istediği bilgilere karar verilmelidir.  web sitesi ziyaretçilerinin estetik ve görünümle ilgili boyuta diğer özelliklerden daha fazla önem verdiği ortaya çıkmıştır.

Sitede sunulan bilgi ve deneyim, firmanızın kimliğini ve imajını sunmaktadır. Özellikle B2B pazarında, web sitende sunulan bilgiler profesyonelliği ve güvenilirliği kanıtlamada önemlidir. E-ticaret içerik ve tasarım planlamasında navigasyon, arama, ürün sayfaları, metin yazımı, renkler, erişilebilirlik, sitenin isminin belirlenmesi faktörleri müşteriyi etkileyecek faktörlerdir.

E-Ticaret İçerik Ve Tasarım Planlaması

1. Navigasyon (Sitede Rahat Dolaşım):

Basit bir navigasyon sistemi olmalıdır. Burada en önemli konu; sitede sunulacak bilgiyi, en önemli ve hedef müşteri gruplarına göre sunmaya çalışmaktır. Örneğin, fındık satan bir firmamız olsun. Ürünleri hem toptan (B2B) hem de son kullanıcıya satıyorsa, bu segmentlere göre ayrı menü oluşturmakta fayda vardır. Farklı sektörlerde kullanılan bir ürün sunuluyorsa bunları “sektörler” başlığında, özel teknolojiler kullanılıyorsa bunu da ayrı bir navigasyon başlığında göstermek fark yaratacaktır. Ziyaretçi sitede neyi nerede bulacağını ve sitenin kendisi düşünülerek hazırlandığını anlamalıdır.

Navigasyon tüm sayfalarda birbiriyle tutarlı ve kesintisiz olmalıdır.

2. Arama/Filtreleme:

Sitedeki arama işlevi mutlaka ilgili sonuçları getirmelidir. Etkili filtreleme ile ziyaretçi ilgisiz veriyi ayırabilecektir.

3. Ürün Sayfaları:

Müşterinin satın alma kararı vermesinde etkili olan tüm unsurları içermelidir. Kaliteli ürün görselleri ve video önemlidir.

4. Metin Yazımı:

Sitede sunulan bilgi okuyucuyu çekmeli, kendine bağlamalıdır. İlgili ve anlaması kolay olmalıdır. Unutulmaması gereken; web’de bilgi okunmuyor, hızla taranıyor.

5. Renkler:

Renk seçimi de önemlidir. Arka plan rengi metnin okumasını zorlaştırmamalıdır. Mümkünse açık renk zemin üzerine yazılar ve görseller verilmelidir. Her sayfanın renk seçimi tutarlı olmalıdır.

6. Erişilebilirlik:

Mümkünse fiziksel engelli kişiler için ayrı bir çalışma yapılmalıdır.

7.Sitenin İsminin Belirlenmesi:

Site adı (domain name) işle/sektörle ilgili, mantıklı olmalıdır. Eğer daha önce başkası tarafından kaydedilmemiş ise en iyisi firma ismidir. Ama firma isminde sektörü, işi gösteren bir kelime olması daha iyi olacaktır. Alan adı uzantısı işle ilgili seçilmelidir: .com, .org, .net, .tv, .guru gibi uzantılar vardır. İşle ilgili hala en yaygını. com veya. com.tr’dir. Birden çok site ismi kaydedip, hepsini aynı yere yönlendirebilirsiniz. Ayrıca .eu uzantısı da düşünülebilir.


Bu yazılar da ilginizi çekebilir
Ücretsiz Deneyin

Tüm gelişmiş özelliklerine göz atın

Demoyu İnceleyin