Bizden HaberlerE-TicaretE-Ticaret Bilgi Bankası

Göz alıcı tasarımlarla dikkat çekin

Webde Ticaret Sistemi’nde herkes için tasarım var

[wooslider slide_page=”profesyonel-pastacilik” slider_type=”slides”] [wooslider slide_page=”onlinecam” slider_type=”slides”] [wooslider slide_page=”jack-harbour” slider_type=”slides”] [wooslider slide_page=”book-passion” slider_type=”slides”] [wooslider slide_page=”thm-teks” slider_type=”slides”] [wooslider slide_page=”thm-teks2″ slider_type=”slides”]

XML Tedarikçi Entegrasyonları

Temel olarak başka bir sitenin ürünlerini sitenizde satışa sunmak, başka bir sitenin sizin ürünlerinizi satması veya sitenizin, muhasebe programları gibi yazılımlar ile iletişim kurulması, bunların hepsi birer entegrasyondur. Yani iki siteyi veya site ile muhasebe programlarını birbirine “Entegre” etme işlemidir. Tedarikçi ile müşterinin sitesi arasında veri değişimini sağlayan bu işlem “Xml entegrasyonu” veya “tedarikçi entegrasyonu” olarak da bilinmektedir. Eskıden tedarikçiler için satış alanları çok kısıtlıydı. Günümüzde ise tedarikçilerin satış alanların genişledi ve tedarikçiler –firmaya değil firmalar-tedarikçiye muhtaç bir hale geldi. Ancak yaptığınız işte başarılı olmak için bu konuda bazı dikkat etmeniz gereken hususlar yer almaktadır.

Tedarikçi tercihi; Tedarikçi seçiminde belli aşamalar olmaktadır. Performans, kalite, güvenlik vb. bunlardan bazılarıdır. Alıcı firma için bu özelliklerin tedarikçide bulunması gerekmektedir. Ayrıca tedarikçi firma yapacağınız işe inanmalı ve her aşamada alıcı firmayla iletişim halinde olmalıdır.

Tedarikçi sayısı; Çok sayıda tedarikçi ile çalışmanın basit bir mantığı bulunmaktadır. Bunlar emniyette olmak ve rekabet etme faktörleridir. Çünkü tedarikçinizle ilgili bir sorun yaşamanız durumunda derhal diğer tedarikçinizi devreye alacak, zaman ve zarardan tasarruf etmiş olucaksınız. İkinci avantajı ise tedarikçi sayısındaki artışla rekabet oranı artıcak ve maliyet yönünden kar sağlayacaksınız.

Teknik Yeterlilik; Tedarikçinizin siteniz için gerekli olan altyapıya sahip olması gerekmektedir. Herhangi bir sorun oluştuğunda hemen müdahele edebilmeli, soruna kalıcı çözümler getirecek  yapıda bir tedarikçi olması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki tedarikçi konusundaki sıkıntı müşterilerinizede yansıyacaktır.

Kalite Düzeyi; Tedarikçi firmanın kontrol seviyesi kaliteyi kararlı kılmaktadır. Bu konudaki herhangi bir problemde müşterileriniz bunun eksilerinin faturasını size çıkaracaktır. Bu nedenle başarılı bir tedarikçi kalite düzeyi yüksek olandır.

Finans Durumu; Tedarikçinin finansal durumunun işletmeye uygunluğu önemli olan faktörlerden birisidir. Tedarikçinin finans durumunun sağlam ve verdiği fiyatların tutarlı olması gerekmektedir. Finans yönünden eksik olan tedarikçiler beklenen perfomansın altında kalmakta ve firmayıda bu yönde olumsuz etkilemektedir.

[widgetkit id=4916]

Bu yazılar da ilginizi çekebilir
Ücretsiz Deneyin

Tüm gelişmiş özelliklerine göz atın

Demoyu İnceleyin